Mun äiti tekee niin hyvää Saaristolaisleipää, joka säilyy helposti pari viikkoa tuoreena ja pehmeänä. Pyysin viimeksi äidillä käydessäni reseptiä, jotta voisin tehdä leipää itsekkin.
Tässä resepti myös teille :)
Saaristolaisleipä
Ainekset:
-1 litra piimää
-75g hiivaa (tai 3 pussia kuivahiivaa)
-3 dl siirappia
-3 dl kaljamaltaita
-3 dl vehnäleseitä
-3 dl ruisjauhoja
-1 rkl suolaa
-12 dl vehnäjauhoja
Valmistus:
-Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Sekoita nesteeseen kaikki muut ainekset, ole tarkkana että kaikki jauhot sekoittuvat hyvin. Taikinaa ei vaivata, vaan kaadetaan kahteen voideltuun vuokaan. Nostata vuoassa noin 2 tuntia (vähempikin riittää)
Paista 175-asteisessa uunissa 1,15-2h. Uunin alaosassa.
Tämä leipä on siitä ihmeellinen, että se paranee vanhetessaan. Kannattaa malttaa odottaa viikko ennenkuin alkaa syömään leipää. Kääri leipä voipaperiin ja pakastepussiin niin säilyy hyvänä.
Tämä leipä on siitä ihmeellinen, että se paranee vanhetessaan. Kannattaa malttaa odottaa viikko ennenkuin alkaa syömään leipää. Kääri leipä voipaperiin ja pakastepussiin niin säilyy hyvänä.
Muutama kuva valmistusvaiheista
Ainekset |
Kohotusta vaille |
Ja valmiina |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kysy pois